♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, July 24, 2007

Ye ye… nak balik!!!

50… 40… 39… 38… 37… 36… 35 hari lagi!!! Arrrr!!! Asal rasa macam lambat pulak masa berlalu. Tak sabarnya rasa nak balik Malaysia. Hari-hari menghitung hari untuk bertolak balik ke tanah airku. Huhuhuhu… Perasaan aku sekarang ni sama dengan perasaan aku masa menghitung hari nak kahwin dulu. Hehhehehehe… Memang setiap hari mengira jer. Siap dah buat schedule hari nak balik tu nak bertolak pukul berapa, naik apa, nak bawak bekal apa, nak solat kat mana, nak pakai baju apa, macam-macam lagi lah! Hehhehehehe…

Schedule masa kat Malaysia nanti pun aku dah siap buat gak. Hehehehehe… Nak gi mana, nak jumpa saper, nak buat apa, nak makan apa. Nak makan aper? Hahahhaha… Jangan tak caya… aku dah buat list yang paaaaaannnnnjang sangat untuk menu makanan kat Malaysia nanti. Macam-macam aku nak makan; dari masakan mak hinggalah ke makanan western. Rindu sangat kat masakan mak aku yang sedap-sedap tu. Huuhuhuhuhu… yum yum… Awal-awal lagi aku dah buat plan dengan adik nak gi makan Nandos kat KLCC. Walaupun sebenarnya ada Nandos halal kat Melbourne ni tapi sebab hubbyku yang manja tu tak suka makan Nandos so, terpaksalah postpone makan Nandos kat KL nanti. Nak minta mak aku masak asam pedas ikan terubuk, ikan pari bakar, ikan keli goring, lala, sambal tumis cili padi mak yang sedap tu, nasi lemak, nasi ayam, kuih karipap pusing. Perrrrgggghhhhhh… sedapnyer…. Alaaaaa… dah kalau mak masak semua memang gerenti sedap, even kalau mak gorengkan telur jer pun rasanya sedap luar biasa. Hehehhehe…

Tujuan utama nak balik ke Malaysia ni sebenarnya sebab Neezam nak collect data untuk research dia. Alang-alang nak balik, Neezam pilih waktu-waktu nak dekat raya. So, bolehlah beraya dengan family. Kata Neezam, takut aku menangis teresak-esak kalau beraya kat Melbourne ni. Elllleeeeeeehhhh… saperlah yang nak nangis… Huhuhuhu… Bestnyer… Aku dah terbayang-bayang dah nak gi pasar ramadhan kat Segamat tu. Meriah giler. Benda pertama aku nak cari kat param ialah murtabak Singapore. Lazzzaaaaaattttt… hehehehe… terliur aku dibuatnya. Memang rindu sangat nak gi pasar yang ada jual makanan yang boleh aku beli semuanya! Tak payah nak pikir halal atau haram sebab memang dah sah halal. Rindu sangat kat pasar malam! Hehehhehe….

Arrrrr… stop cerita pasal makanan. Lagi banyak cerita pasal makan, makin terliur rasanya dan makin panjaaaaaaaannnngggg lah list aku nak makan apa kat Malaysia nanti. Stop! Stop!!!

Fuuuuhhhh…

Bila balik Malaysia nanti, aku bercadang nak jumpa ramai kengkawan. Insya Allah, kalau sempat. Sebelum fly bulan 2 yang lepas tu pun aku tak sempat nak jumpa sangat kengkawan. Maklumlah… sibuk dengan bermacam-macam persiapan masa tu; dengan baru habis pantang lagi, dengan baby lagi, dengan nak packing barang lagi. Harap-harap boleh jumpa ramai-ramai waktu hari raya nanti. Boleh makan ketupat, lemang, rendang, kuah lodeh, serunding, paru goreng, daging masak satay, kuih tat nenas, semperit, London almond… waaaaa… sedapnyer mak masak… yum… yum… Aaaarrrrr tidak!!! Citer pasal makan lagi?! Stop cerita pasal makan! Stop! Seeettttoooopppppp!!!

Fuuuuhhhhh… terliur aku dibuatnya!!!

Seronoknyer… tiket kapal terbang pun dah ada kat tangan. 28hb Ogos! Tak sabar betul!!! Hehehehhehe…

4 comments :

Nat said...

wei..saje je sebut pasal foods..terus lapar balik.
Eh, kat sini diaorang tak jual paru erk?

*juliet le sweetheart said...

tak pernah lah pulak kitorang jumpa kat sini. lagipun tak tau diorang panggil paru tu apa kat sini. 'lung' ker?

Afadh Lieya said...

kekeke… sabo kak julie.. sabo.. semacam je ngidamnya kak julie..? kekeke

*juliet le sweetheart said...

mengidam? ye... saya mengidam... tapi bukan mengidam 'ada isi' yer... hehehehhe... harap maklum... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top