♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, July 22, 2007

Niesreena first tooth!

Niesreena tetiba geget-geget jari aku. Then aku terasa macam ada benda tajam kat gums Niesreena. Bila aku tengok, rupa-rupanya gigi pertama Niesreena! Gigi bawah depan belah kiri dah mula tumbuh. Waaaa… tetiba jer rasa terharu sangat. Anak mama dah besar. Dah ada gigi. Beberapa hari sebelum tu Neezam ada kata gums Niesreena macam bengkak tapi tak rasa dan tak nampak pun giginya.

Aku mula rasa risau sebab Niesreena nak tumbuh gigi ni. Sebab aku dengar baby kalau tengah tumbuh gigi kengkadang akan demam dan meragam siang malam. Tapi alhamdulillah setakat ni aku tengok Niesreena ok jer, relax jer. Dia buat kelakar lagi ada lah. Kengkadang Niesreena akan buat memek muka sambil mengketap-ketap gusi sambil gelak-gelak. Kalau kitorang ajuk balik yang Niesreena buat, lagi lamalah Niesreena buat muka macam tu. Mungkin Niesreena buat macam tu sebab rasa tak selesa kat gusi dia.

Harap-harap sepanjang Niesreena nak tumbuh gigi ni Niesreena tak kan demam. Aku memang tak lena tidur kalau Niesreena tak sihat. Harap-harap semuanya ok.

2 comments :

Auntie Zura said...

wah…niesreena dah ada gigi….bestlah dia..nanti raya nie leh makan macam mama dia mengidam nak makan…

Ayah Niesreena said...

niesreena tumbuh gigi…ayahnya nak gugur gigi..huhu!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top