♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, December 6, 2006

Khairunniesreena binti Khairunneezam

♥ Nama Penuh ♥

Khairunniesreena binti Khairunneezam

♥ Nama Manja ♥

Niesreena @ Reena

♥ Jantina ♥

Perempuan

♥ Tarikh Lahir ♥

6hb Disember 2006

♥ Masa Lahir ♥

5.56 petang

♥ Tempat Lahir ♥

Hospital Besar Kuala Lumpur

♥ Berat ♥

3.11 kg

♥ Kaedah Lahir ♥

Last minute cesarian

A few hours after born...

Alhamdulillah...

she's so beautiful and perfect!

Monday, December 4, 2006

Biler agaknyer ek?

Minggu ni masuk minggu kedua aku bercuti @ maternity leaves. Bila aku lama tak online YM, ramai kengkawan aku yang sms, tak kurang juga ada yang call aku dan hubby bertanyakan samada aku dah bersalin atau belum. Dan disaat aku mengupdatekan blog aku ni, aku masih lagi membuyung a.k.a the baby still save and sound in my belly.

Sebenarnyer aku tak merancang untuk bercuti maternity awal tetapi pada hari Ahad dua minggu yang lepas, masa aku berada kat rumah mertua aku, aku terasa sakit-sakit pada bahagian ari-ari aku. Sakit sangat macam senggugut; susah nak berjalan. Aku mula cuak sebab sebelum ni aku tak pernah rasa pun sakit macam tu. Biler aku bagitau Neezam, Neezam terus beritahu pada mak dia, dan mak mertua aku tu terus gi jemput bidan datang ke rumah untuk tengokkan aku. Huhuuhuhuhuhu… terharu betul… dan takut betul sebab aku tak tau aper lah yang akan mak bidan tu akan buat kat aku. Biler mak su bidan tu sampai, dia suruh aku baring. Dipicit-picit perut aku, kengkadang rasa geli dan kengkadang rasa senak. Kata mak bidan tu, sakit aku tu disebabkan baby dah berada kat ‘pintu’, dan bersedia untuk keluar dan perut aku memang dah ‘turun’.

Sejak daripada hari tu hingga ke saat ni aku selalu merasa sakit kat ari-ari; macam senggugut. Sakit sangat terutamanyer biler aku bangun daripada duduk dan bertukar posisi tidur. Sekarang ni juga baby dah kurang bergerak sebab baby dah besar dalam belly dan ruang untuk bergerak dah jadi terlalu sempit. Kata nurse keadaan tu memang normal. Walaupun baby kurang bergerak tapi baby selalu ’mengeras’. Biler baby ’mengeras’ aku akan rasa ngilu dan senak. Perut terasa keras sangat dan berbonjol. Baby selalu ’mengeras’ pada waktu malam, terutamanya waktu aku sedang berbaring dan bersedia untuk tidur. Kengkadang tu biler aku bangun jer dari tidur dah rasa baby ’mengeras’. Tak sanggup betul rasanya biler baby wat cam tu. Penat…

Tapi tu lah pengalaman yang akan dialami oleh setiap ibu yang mengandung dan aku perlu melaluinya. Dan yang penting mengingatinya, sebab biler baby dah lahir dah tak der dah pengalaman macam tu lagi.

So, sekarang ni aku dok melepak jer kat rumah. Bersedia untuk melahirkan my little princess. Tak dapat dinafikan aku mula merasa takut. Takut untuk menghadapi saat-saat kelahiran cahayamata aku dan Neezam. Takut untuk merasai kesakitan. Tapi kengkadang tu rasa tak sabar gak. Tak sabar nak rasa sakit masa melahirkan. Tak sabar untuk tatap rupa paras cahayamata kitorang. Hehehhehehe…

Apa-apa pun aku berdoa kehadrat Allah swt agar dipermudahkan segala urusan melahirkan baby girl aku ni. Dan kengkawan… doakanlah kami selamat eh. Mungkin ni blog terakhir aku sebelum aku bersalin. Insya Allah aku akan kongsi pengalaman bersalin aku untuk post aku yang akan datang.

Ps:


To Sal & Zaid;


congratulations for your newborn baby girl pada 2 December yang lepas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top