♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, November 6, 2006

Balik Tapah

Setelah menghabiskan cuti raya seminggu yang lepas beraya kat rumah Neezam, hujung minggu lepas, 4 & 5 November, aku dan Neezam ditemani Nazlee (adik Neezam) balik beraya di kampung aku plak kat Tapah Road.

Pagi Sabtu kitorang bertolak…

Aku rasa puas hati sangat sebab dalam masa dua hari tu aku dan hubby dapat berjumpa dengan kebanyakan sepupu-sepupu, bapa-bapa dan mak-mak saudara aku serta mbah. Neezam dan Nazlee pun bleh get along dengan saudara mara aku. Sekali sekala diorang speaking jawa walaupun Neezam dan Nazlee ni tak lah pasih dan paham mana pun. Kelakar betul! Aku tak nampak pun rasa kekok antara diorang. Alhamdulillah…

Lepas ni tak tau biler bleh jumpa diorang lagi. Mungkin masa aku bersalin nanti kot. Biler plak bleh jumpa kak Ros lagi ek? Sebab kitorang sama-sama akan bersalin bulan doblas ni. Insya Allah aku akan due pada 10 Disember dan kak Ros plak 13 Disember. Nampaknyer makcik-makcik dan pakcik-pakcik aku plak kener buat de tour melawat cucu-cucu diorang bulan doblas nanti.

Kata mbah, tahun ni dia beraya dengan 3 orang cucu baru; hubbyku cayang (*Ijam), hubby kak Ros (*Poji) dan hubby kak Ita (*Jal) *Sleng jawa. Cucu menantu lah tu. Eh, betul ker kata panggilan tu? Dan alhamdulillah, musim raya ni mbah dapat beraya dengan ketiga-tiga cucu baru dia.

Insya Allah tahun depan mbah akan beraya dengan cicit-cicit plak. Haaa… kak Ita… Cepat-cepatlah tambahkan cicit mbah… apa tunggu lagi? Hehehehehe…

3 comments :

Malina Vaida said...

hemm..harap² dpt delay sehari due awak tu, so leh combine celebration anvrsary couple,brtunang,nikah n baby. sumanya on 11 Dec ;D
saya doakan sumanya slamat.

*juliet le sweetheart said...

Harapnyer begitu jugak. Ingat awak eh :)

Anne said...

ooii… oooiii… akak sengaje bagi chance kat korang berdue dulu laaaa…. hehehhehe ikut giliran… kakakkakakakakak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top