♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, November 9, 2006

Sweet little baby

Hello sweet little baby growing inside

I guess we’re both along for the ride

I’m excited… I’m nervous… I’m filled with joy

On how my life’s changing while we both await

I don’t mind your kicks; I know you just need to move a bit

You growing bigger each and every day

These nine months are so special

When we are joined as one

Please be patience, it won’t be long until we are together

Our family is growing with many special days to come

Next month you will be with me on this most special day of all

But for now until you’re here, I just wanted you to know,

I LOVE YOU

Wednesday, November 8, 2006

Let bygone be bygone..

Semalaman aku bersedih; makan tak lalu, tidur tak lena. Neezam plak tak der di sisi sebab berada kat Nilai. Tambahan plak Neezam bekerja malam tadi. Mak abah plak sebuk melayan tetamu yang datang beraya. Dari dalam bilik aku terdengar diorang bergelak ketawa. Entah aper yang diorang borakkan aku kurang pasti. Yang pastinyer, aku masih dan asyik terfikir tentang kejadian yang berlaku pagi tu.

Sekali sekala aku menangis biler mengenangkan ada orang yang sanggup menganiya aku. Aku kener ganti sumer yang hilang. Nasib baik balance petty cash tu tinggal RM100 jer. Kalau ada RM1,000?! Haaaa… mampos aku kener ganti balik! Walaupun jumlahnyer kecik tapi aku rasa sedih dan geram sangat! Alaaaa… dugaan kecik jer sebenarnyer. Cuma duit RM100 dan pendrive yang harganyer entah berapa hengget jer. Tapi entahlah… aku rasa sedih sangat sebab aku tak dapat nak jaga amanah yang diberikan pada aku sebaik mungkin. Dan orang yang mencuri tu, dia tak kesian ker kat aku yang tengah sarat ni?! Penat-penat kerja then free-free plak kener ganti benda yang dia sesuka hati jer amek!

Aku tak pasti can ner lah muka aku dari semalam hingga ke pagi tadi. Tapi yang pasti mak memang perasan aku tengah susah hati. Malam tadi aku sempat jugak cerita kat mak abah benda yang terjadi. Diorang terkejut… tak sangka kat opis aku ada pencuri. Pagi tadi sebelum mak ke klinik gigi mak sempat bagi kat aku RM100 untuk buat ganti duit yang kener curi tu. Aaarrrrhhhh… terharu giler rasanyer. Tapi aku tolak. Biarlah aku tanggung sendiri.

Pagi tadi aku masih bersedih lagi. Biler Neezam call, aku bertambah sayu dan sebak. Terus jer nangis. Tak peduli dah kat kawan yang ada kat opis. Tak tahan dugaan betul aku ni kan? Tak henti Neezam nasihatkan aku… Macam-macam analogi dia kuarkan… Barulah aku rasa reda dan lega sikit. Tambahan pulak aku terbaca blog Adah pagi tadi. Buatkan aku bertambah lega. Tapi entah sampai biler… Hehehehhehe… Takut jap lagi aku mula sedih lagi…

Tapi sekarang aku dah ok! Aku akan ganti sumer yang hilang! No problem! Cuma aku dendam lagi kat pencuri. Aku tak halalkan duit tu! Terima kasih kepada kengkawan yang bersimpati. Korang jugak kener berhati-hati sebab kat opis kite dah ada pencuri!

Ps: Aku tahu saper pencuri tu! Cuma dia tak nak mengaku dan dia jugaklah yang beria-ia suruh aku ganti balik semua yang hilang. Jantan paing!!! Tunggulah hari kau pulak!!!

Tuesday, November 7, 2006

Geramnya!!!

Hari menunggu sedunia! 6 jam lebih @ ¼ hari daripada hari aku semalam hanyalah dok menunggu jer! Letih betul rasanyer!

Pagi semalam aku buat pemeriksaan kesihatan. Entah kenapa semalam memang ramai sangat orang yang buat pemeriksaan kat klinik kesihatan Nilai tu, sampaikan tempat nak duduk pun tak der.

Aku sampai kat klinik pukul 8.30 pagi dan selesai pemeriksaan pukul 12.30 tengahari. Giler lama! Yang buat aku bertambah marahnyer sebab orang yang nak buat pemeriksaan (ibu-ibu mengandung) dah tentulah ramai, dah tu yang suami-suami diorang pun sibuk gak memenuhkan ruang yang sempit tu. Dah tu tak reti nak bagi tempat duduk pada ibu-ibu mengandung yang penat berdiri. Diorang buat deeeeekkkkk jer. Geram betul! Ada plak tu yang buat pemeriksaan sorang jer, tapi yang meneman sampai 2 – 3 orang. Apa kejadahnyer?

Petangnyer tu plak aku ke Imegresen Seremban untuk buat passport. Apa lagi… Menunggu lagi lah… Dari pukul 2 hinggalah pukul 4.30 petang, baru selesai semuanyer. Tu pun tak dapat passport on the sport. Kener amek plak di hari lain. Kaunter banyak tapi kakitangan sikit. Dah tu borak lebih. Aduuuuussss… letih betul! Tapi Alhamdulillah sumernyer dah selesai…

Hari ni plak aku tension sangat sebab duit petty cash dan pen drive company yang diamanahkan kepada aku hilang semasa ketiadaan aku kat office semalam. Waaaaaa… sedih betul! Saperlah yang buat nayer kat aku! Selalunyer aku kunci drawer aku tapi entah kenapa hari Jumaat lepas aku luper plak nak kunci. Kata orang, kalau dah nak hilang, macam-macam sebabnyer. Dan aku sebagai pemegang amanah terpaksa mengantikan sumer yang hilang. Geram dan sedih betul! Tapi memang kesilapan aku sebab careless.

Tak per lah. Mungkin sumer tu ujian daripada Allah swt dan pengajaran bagi aku supaya lebih berhati-hati di lain masa. Aku tak berani nak tuduh siapa yang panjang tangan dan terdesak sangat sehingga berani mencuri. Cuma aku harap orang yang mencuri dan sekaligus menganiya aku tu akan mendapat pembalasan yang setimpal daripada Allah swt kelak. Amin…

Monday, November 6, 2006

Balik Tapah

Setelah menghabiskan cuti raya seminggu yang lepas beraya kat rumah Neezam, hujung minggu lepas, 4 & 5 November, aku dan Neezam ditemani Nazlee (adik Neezam) balik beraya di kampung aku plak kat Tapah Road.

Pagi Sabtu kitorang bertolak…

Aku rasa puas hati sangat sebab dalam masa dua hari tu aku dan hubby dapat berjumpa dengan kebanyakan sepupu-sepupu, bapa-bapa dan mak-mak saudara aku serta mbah. Neezam dan Nazlee pun bleh get along dengan saudara mara aku. Sekali sekala diorang speaking jawa walaupun Neezam dan Nazlee ni tak lah pasih dan paham mana pun. Kelakar betul! Aku tak nampak pun rasa kekok antara diorang. Alhamdulillah…

Lepas ni tak tau biler bleh jumpa diorang lagi. Mungkin masa aku bersalin nanti kot. Biler plak bleh jumpa kak Ros lagi ek? Sebab kitorang sama-sama akan bersalin bulan doblas ni. Insya Allah aku akan due pada 10 Disember dan kak Ros plak 13 Disember. Nampaknyer makcik-makcik dan pakcik-pakcik aku plak kener buat de tour melawat cucu-cucu diorang bulan doblas nanti.

Kata mbah, tahun ni dia beraya dengan 3 orang cucu baru; hubbyku cayang (*Ijam), hubby kak Ros (*Poji) dan hubby kak Ita (*Jal) *Sleng jawa. Cucu menantu lah tu. Eh, betul ker kata panggilan tu? Dan alhamdulillah, musim raya ni mbah dapat beraya dengan ketiga-tiga cucu baru dia.

Insya Allah tahun depan mbah akan beraya dengan cicit-cicit plak. Haaa… kak Ita… Cepat-cepatlah tambahkan cicit mbah… apa tunggu lagi? Hehehehehe…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top