♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, October 17, 2006

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum wbt…


Selamat Hari Raya Aidilfitri

Mohon Maaf Zahir & Batin

di atas segala kesilapan & kekurangan

***


Sekarang lagu raya asyik berkumandang jer kat memana; radio, tv, shopping complex, etc… Best! Menambahkan lagi mood nak beraya dan memerosotkan lagi mood untuk bekerja. Hehehehhehe…

Hari ni 25 Ramadhan, ada 5 hari jer lagi untuk berpuasa. Alhamdulillah aku tak ponteng lagi puasa walaupun ada beberapa halangan yang aku tempuhi masa berpuasa ni; muntah-muntahlah, sakit perutlah, pening kepalalah, memacam… Kalau ponteng nanti malas plak ganti puasa. Biasanyer berpuasa masa bukan bulan puasa lebih besar cabaran dan dugaannyer. Maklumlah… setan-setan dah terlepas. Hehehhehehe…

Dah dekat nak raya ni jemputan jamuan berbuka puasa pun banyak. Semalam jer Neezam ada 2 jemputan dan aku 1 jemputan. Akhirnyer terpaksa korban 2 antara jemputan tu. Kitorang ke majlis berbuka puasa yang dianjurkan oleh pihak asrama Neezam pernah jadi felo dulu sebab tempat berbuka puasa dia cam grand jer. Hehehehehe… Ok lah. Not bad makanan dia; sedap-sedap dan variety. Dan yang paling best, antara 10 cabutan bertuah yang ada, kitorang dapat 2; sorang satu lah tu. Kata diorang rezeki anak. Alhamdulillah…

Seriusly aku berdebar-debar nak menunggukan 1 Syawal. Sebab tahun ni, pertama kali aku akan beraya dengan famili mertua aku. Balik ke kampung ayah mertua aku kat Batu Pahat. Beraya dengan atok-atok, makcik pakcik dan sepupu-sepupu yang baru aku kenal atau mungkin aku tak kenal langsung. Can ner lah nanti ek? Bleh ker aku terima diorang dan bleh ker diorang terima aku? Aku just jumpa sedara mara Neezam reramai masa majlis kahwin kitorang jer dulu. Selalunyer first expression aku pada seseorang adalah negative, sebab aku memang seorang negative thinker. Serious! Tak tau lah can ner nanti. Neezam selalu kata, beraya kat Batu Pahat meriah. Maklumlah, pakcik dan makcik dia ramai dan biasanyer diorang sumer memang akan balik beraya kat kampung. Malam raya pakcik makcik sebuk buat ketupat, masak-masak dan bebudak sebuk main mercun. Hmmmm…

Tahun ni jugak budget beraya lebih sikit. Pikir nak bagi duit raya kat adik-adik dan adik-adik ipar, anak-anak buah dan sepupu-sepupu kecik-kecik yang berderet-deret tu. Dalam cuti raya seminggu ni jugak kalau ada rezeki aku dan Neezam akan buat de tour de sedara-mara kedua-dua belah pihak; mungkin akan sampai ke Tapah dan turun ke JB. Insya Allah. Hmmmmm… Duit minyak dan toll lagi ek? Banyaknyer belanja… Tapi kener jalan jugak! Pas ni takut tiga tahun tak raya kat sini. So, biler lagi nak jumpa kan?

Apa-apa pun aku harap aku akan dapat merasai kemeriah beraya tahun ni. Walaupun aku akan melalak di pagi raya sebab berjauhan dengan keluarga tersayang tapi aku tetap bernasib baik sebab dapat beraya di samping suami tercinta…

3 comments :

Khairunneezam aka laki kau said...

(tan sri s.m. salim nyanyi)apa nak jadik, apa nak jadik,
dahulu bujang sekarang dah kahwin…
ape nak jadi…
uhuk uhuk…

Zai said...

Julie,kalau smpi Pt Yaani tu singgahla umah ek ..Selamat Hari Raya ,,,:D

*juliet le sweetheart said...

Insya Allah zai... :)
Selamat Hari Raya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top