♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, September 17, 2006

Benjol apekah itew?

Satu lagi pengalaman baru!

Malam Sabtu yang lepas aku susah nak tidur, sebab baby aktif berpusing-pusing dalam belly aku. Dan macam biasa, biler baby aktif bergerak, aku jadi tak keruan; mata ngantuk tapi susah nak tidur. Kejap terpusing ke kiri, kejap terpusing ke kanan, kejap terletang. Neezam pun asyik terjaga-jaga biler aku bergerak-gerak. Cian dia, tak nyenyak tidur dek mak budak yang berpusing-pusing.

Then aku memutuskan untuk tidur terlentang, sambil mengusap-ngusap perut aku, dengan harapan baby aku akan berhenti bergerak-gerak dan tidur. Dalam aku mengusap-usap perut aku, tetiba baby bergerak daaaaannnnn… timbul satu benjolan kecik kat perut aku. Aku rasa benjolan tu. Keras. Waaaaa… aku terkesima sangat! Cepat-cepat aku kejutkan Neezam. Neezam pun rasa benjolan tu. Neezam pun terkesima. Kitorang tergelak-gelak. First time! Tak tau nak kata aper. Macam-macam andaian kitorang buat. Maybe tu siku baby? Tak pun kaki baby? Ke kepala baby? Hehehhehe… Kitorang terus usap-usap kat benjol tu. Kejap tu dia bergerak lagi dan bejolan tu pun hilang…

Ya Allah! Aku rasa tu satu rahmat! Pengalaman manis! Walaupun aku rasa geli waktu tu tapi aku rasa gembira dan bahagia sangat! Buat masa ni aku tak rasa lagi ada benjolan kat perut aku. Tapi kata mak dan kengkawan yang berpengalaman, benjolan tu akan kerap muncul lepas ni. Perut jadi senget benget disebabkan baby yang aktif bergerak. Hehehehehehe…

Di saat aku menulis blog ni, baby tengah aktif bergerak-gerak. Seronoknyer! :)

2 comments :

Khairunneezam aka laki kau said...

kat perut laki si julie ni pon ada benjolan gak kadang2. tak taulah benjolan apa, mungkin kepala cacing (dah tua2 pun ada cacing lagi dalam perut!), benjolan anak (???)

*juliet le sweetheart said...

chet!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top