♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, July 24, 2006

Akhirnyer… S milik si K…

Isu hangat sekarang ni ialah isu S n K. Mana-mana aku gi mesti aku dengar komen-komen sumbangsih tahap gaban tentang perkahwinan S n K ni. Just segelintir jer yang aku terdengar atau terbaca menyokong cinta S n K ni. Ramai yang dok nyampah ngan S sebab dulu selalu dok berahsia dan tak mengaku walaupun kisah cinta tu memang betul. Kesian wartawan dok terkejar-kejar si S n K ni. Dah tu kahwin dengan bekas suami orang dan dengar cerita sebab S lah K dan isterinyer bercerai-berai. Mungkin sebab memang dah ditakdirkan jodoh S gitu ek; pakej 2 in 1; dapat laki sekaligus dengan 4 orang anak teruna; atau pakej 3 in 1; bergelar isteri, datin dan emak serentak.

Sebelum ni aku tengok perjalanan hidup S macam perfect jer, tapi biler bab perkahwinan dia ni cam slack skit. Aku mungkin seorang daripada segelintir orang yang tak berapa setuju dengan perkahwinan ni. Sebab… biarlah rahsia… hehehehehe… Apa-apapun, aku doakan perkahwinan S n K ni berkekalan hingga ke akhir hayat, tak lah jadi macam E n Y; majlis kahwin bagaikan puteri raja dari istana kayangan tapi uban tak sempat nak tumbuh dah bercerai berpisah hmmmm… nak anak sorang pun tak sempat.

Satu benda aku nak highlight kat sini, pagi tadi aku terbaca salah satu tajuk kat URTV cover Erra Fazira kat paper. Salah satu topic hangatnyer ialah ‘Perkahwinan Siti Nurhaliza pada 21 Ogos ini ditunggu-tunggu peminat. Siti pilih BERSEDERHANA.’ Sederhana?! Terkejut aku baca bab bersederhana. Tak sangka perkahwinan yang dikatakan menelan belanja kurang lebih RM5 juta dikira bersederhana bagi Siti. Hebat?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top