♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, May 4, 2006

Rindu sangat kat Neezam…

Rutin harian aku dah berubah! Aku tak lagi berulang alik ke tempat kerja dari Nilai. Dah 2 minggu aku dok kat rumah mak kat Star Park. Sebabnyer aku mengalami mabuk yang teruk sejak mengandung ni. Muntah tak kira masa; pagi petang, siang, malam. Hidung aku pun sensitive sangat dengan bau; shower foam, clothes softener, minyak rambut, etc… Sumer tu boleh buat aku loya sampai termuntah.

Hmmmm… banyak yang aku dan Neezam fikirkan sebelum mengambil keputusan untuk aku tinggal kat rumah mak dan separate dengan Neezam untuk sementara waktu. Neezam yang beria-iya suruh aku balik tinggal ngan mak. Untuk kebaikan aku dan baby gak katanyer. Kalau dok KL dekat sikit nak gi ke tempat kerja, tak lah aku naik train sejam lebih sehari, balik kerja plak kengkadang tu tak dapat tempat duduk. Sampai rumah plak dah penat. Kengkadang tu pening-pening dan muntah-muntah. Menyusahkan Neezam jer nak jaga aku.

Aku kesian sangat kat Neezam sebab aku tinggalkan dia sesorang kat Nilai nun. Cedih naaa… Neezam terpaksa uruskan makan pakai sendiri. Tapi sebelum ni pun Neezam memang pandai menguruskan diri sendiri. Walaupun aku balik ke Nilai, aku tetap tak dapat jaga makan pakai Neezam dalam waktu-waktu macam ni. Malah aku lebih menyusahkan dia. So, lebih baik aku stay ngan mak buat sementara waktu. It’s for our own goods, right? Kalau aku duduk ngan mak jangka masa perjalanan ke tempat kerja ½ jam jer. So, balik aku tak lah rasa letih sangat. Hujung minggu Neezam akan jemput aku balik ke Nilai.

Aku tak tau lah sampai biler aku akan dok menumpang kat rumah mak. Mungkin sampai mabuk aku ni reda sikit. Tapi sampai biler ek? Ni baru 2 minggu aku dok rumah mak, aku dah rindu gilos kat Neezam . Walau cam ner pun, sejak dok berjauhan ni, rasa rindu yang membuak-buak tu membuatkan perasaan cinta tu bertambah-tambah lagi. Hehehhehehehe…

Sekarang ni kandungan aku dah berusia 7 minggu. Saiz kandungan aku sekarang adalah sebesar buah ceri, kira-kira 11mm panjang.

This is a period of intense growth for your child. The head, brain, and nerve connections are all developing rapidly. Thanks to all the brain activity, your child’s head is growing faster than any other part. Dark spots mark where the eyes and nostrils will be.

Wah! Seronok betul biler baca perkembangan baby setiap minggu. Dan pada diri aku, ada juga beberapa perubahan fizikal yang terjadi pada beberapa bahagian. Nak tau kat mana? Hehehehehehehe… Rahsia… Orang yang pernah dan sedang mengalaminyer jer yang tahu... Huhuhu...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top