♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, May 18, 2006

Musim orang kahwin datang lagi!

Dah lama rasanya aku tak update blog aku ni. Bukan tak der citer. Banyaaaakkk sangat citer. Tapi entah kenapa sejak akhir-akhir ni aku cibuk cikit ngan kerja-kerja kat opis ni.

Minggu lepas dan minggu ni aku terima banyak sangat undangan perkahwinan. Maklumlah… minggu depan dah start cuti sekolah. So, masa ni lah ramai orang nak jamu nasi minyak. Nyum nyum… Sedapnyer…

Minggu depan aku ada beberapa undangan perkahwinan; 4 jemputan pada hari yang sama. Tak tau nak gi yang mana, sebab sumer tempat jauh-jauh, tak satu jalan. Kalau sumer kat KL tak per gak, bleh round sekali. Ni satu utara, satu selatan, satu tenggara, satu kat mana ntah. Kalau ikutkan hati aku yang tamak ni, nak jer aku gi ke semua kenduri kahwin.

Ada 3 sebab aku suka gi kenduri kahwin kengkawan aku. Sebab pertama; aku nak nengok kawan aku tu in their wedding dress; mesti cantik dan berseri-seri. Sebab kedua; nanti mesti jumpa semula kengkawan yang dah lama tak jumpa; mesti seronok. Waktu tu mesti sumer berkumpul macam reunion jer. Dan sebab ketiga; aku suka makan, hehehehhe…

Dua minggu lagi plak, insya Allah, aku akan ke Kota Tinggi. X-roomate aku kahwin. Aku dah plan baik punyer! Nak sakat dia atas pelamin. Muahahahahaha…

Dalam bulan 6 plak, sepupu aku kahwin. Alhamdulillah… Nampak gayanyer bertambah lagilah ahli keluarga kitorang.

So, kepada kengkawan aku yang bakal mendirikan rumahtangga pada musim cuti sekolah ni; Juwita, Yus, Su-e, Dayah dan Kak Ita; Tahniah & Selamat pengantin baru diucapkan. Insya Allah… kalau ada rezeki, aku akan sampai gak kat majlis korang!

2 comments :

Aini said...

sape lagi yg pegi Dayah kawin?

*juliet le sweetheart said...

Entahlah nurul. Tapi rasanya kengkawan kat area Johor mesti gi kan... awak gi tau... leh jumpa kat sana... insya Allah... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top