♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, January 17, 2006

Penangan mulut

Last two weeks, Friday, CEO aku yang garang giler baban tahap singa lapar panggil aku masuk bilek dia. Waaaaaa… aku memang pantang kener panggil dek dia. Bukan aper… takut giler! Biler dah kener panggil, mulalah dada aku ni berdegup kencang macam nak amek keputusan pereksa gamaknyer. Apalah orang tua ni nak agaknyer…

Dengan muka garang dan bengisnyer, dia suruh aku develop one more company website beside 3 websites yang aku dah buat sebelum ni. Alamakkkk… malasnyerrrr… Tapi depan orang tua garang tu aku angguk jer lah.

Then dia mintak due date, biler aku bleh siapkan website tu. Lama gak aku pikir (30 saat) then disebabkan perasaan takut dan gigil, tersebul plak perkataan 20hb. Then dia setuju dan dia nak tengok website tu kat internet by 20th January 2006.

20hb?! Hilang akal ke hapa aku ni. Waaaaa… dua minggu untuk siapkan website. Dah lah aku ni bz gilers. Then ada cuti hari raya Haji plak. Nak kener develope website dalam masa 2 minggu. Giler! Giler! Betul betul nak kener tampar mulut aku ni. Naper lah aku cakap 20! Naper tak cakap bulan depan ker… Tahun depan ker… Giler! Giler!

Waaaaaa… Sempat ker siap? Sah sah lah tak sempat siap. Hari ni dah 18hb. Two more days left and I didn’t start a thing! Dan hari ni aku sempat menulis blog lagi, bukan nak start buat ek. Giler! Aku memang giler!

Waaaaaa… aku cuma harap boss aku tu hilang akal jap hari Jumaat ni dan kalau boleh sepanjang bulan ni dan bulan depan dan bulan depannyer lagi atau sepanjang tahun ni, so dia luper pasal website yang patut aku siapkan tu. Wakakakakkaka…

K lah… nak sambung wat kerja yang melambak gilos di atas meja dan di kepala hotak aku ni.

Chiyok!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top