♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, December 22, 2005

Postpone gak akhirnyer

Sejak dua tiga hari ni berita samada kat tv mahupun kat suratkhabar tak sudah-sudah memaparkan kesah banjir teruk kat Kedah dan Perlis. Banyak jalan ditutup. Alahai… ni yang buat aku susah hati ni.

Next week aku dan Neezam bercadang nak gi bercuti kat Pulau Langkawi. Kitorang ingat nak bawak keter sampai ke Kuala Perlis. So, biler balik dari Langkawi nanti bolehlah gi jejalan kat sekitar Perlis dan Kedah. Ingat nak lah gi shopping kat Bukit Kayu Hitam, nak jumpa kengkawan kat sekitar Kedah, nak jumpa Sarah kat Kulim. Tapi… keadaan macam tak mengizinkan jer. Uhuk uhuk uhuk…

Beberapa hari sebelum ni aku dan Neezam ada gak berbincang samada untuk teruskan atau postpone jer plan kitorang nak gi Langkawi. Susah nak tentukan. But finally, this morning we have made our final decision that we have to postpone our honeymoon plan to other dates that we don’t know when.


Waaaaaaa… cedihnyer… Terpaksalah batalkan sumer plan yang dibuat, terpaksalah batalkan cuti, nasib baik balance cuti tu bleh carry forward ke tahun depan. Cedih cangat…

Nak buat cam ner kan, kite merancang, Allah s.w.t yang berhak menentukan… Hmmm… Neezam kata nak bawak aku gi bercuti kat Port Dickson jer cristmas day nanti. Pandai dia amek hati aku yang tengah berduka lara ni… Ok lah tu kan daripada tak berjalan langsung.

So korang, jom lah kite berdoa agar keadaan kat Kedah dan Perlis beransur baik. Cian diorang kat sana.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top